Home >
  
Border Patrol - Buizenvoedingen
De Border Patrol producten zijn door De Jong Sytems niet zomaar in het programma opgenomen. De relatie van De Jong Systems met Border Patrol bestaat al zon 22 jaar welke is begonnen bij de ontwikkeling van de Audio Innovations producten.
Modificaties
Modificerenof zo u wilt upgraden, kanbij veel apparatuur een zinvol zeer muzikaal resultaat opleveren, wanneer ditmaar gebeurt met kennis van zaken en ervaring. Dit is voor De Jong Systems een belangrijk deel van ons bestaansrecht. De Audio Note producten staan -af fabriek- al op een zeer hoog muzikaal peil. Toch kunnen ook bij de Audio Note producten door modificaties mits op een juiste manier uitgevoerd, nog fraaiere resultaten wordenbehaald. Hierin heeft De Jong Systemservaring, vanaf de oprichting van Audio Note. Deze modificaties kunnen zowelin de versterkers en DA-converters toegepast worden. Ook Audio Innovations apparatuur wordt zeer regelmatig door ons gemodificeerd. Dit kan zijn door middel van het veranderen van de configuratie, het inzetten van andere componenten, en het gebruik van speciaal geselecteerde buizen of combinaties daarvan. Bij een fors aantal versterkers en DA-convertershebben wij voor diverse afnemers buizenvoedingen van Border Patrol ge´nstalleerd met uitstekende resultaten. Een paar plaatjes hieronder ter illustratie. En de muzikale resultaten in weergave kwaliteit? Kijk maar even bij de rubriek Positive Feedback.. Ook worden andere merken buizenversterkers worden door ons gemodificeerd en dat geldt evenzeer voor hybride versterkers.
Reparaties
Reparaties (buizen) versterkers, (buizen) DA converters is een belangrijk onderdeel van onze activiteiten. De Jong Systems heeft naast de kennis van reparaties, ook de originele onderdelen op voorraad, waaronder eventuele originele uitgangstrafos en dergelijke.
Feedback
Veel van onze klanten brengen ons op de hoogte over hoe de modificatiesgeluidstechnisch bevallen.Omdat we eru een aantal niet willen onthoudenplaatsen we hieronder enkele reacties. Deze reactieszijn niet gewijzigd of aangepast op inhoud, slechts enkel in qua layout.Audio Innovations - Modificaties & Reparaties

Audio Innovations is in de jaren 90 gestopt met de productie. Een deel van het Audio Innovations kader is vervolgens het merk Audio Note gestart. De Jong Systems is zowel voor Audio Innovations als Audio Note de importeur en distibuteur. De bekende Audio Innovations 500 versterker is zelfs een mede ontwerp van de Jong Systems. De Jong Systems modificeert en repareert nog steeds Audio Innovations producten.


Sommige mensen menen dat de versterkers van Audio Innovations hun beste tijd wel gehad hebben gezien de leeftijd van zo'n 20 jaar. Niets is minder waar! Tot op het moment waarop u dit leest wordt de bekendste versterker van Audio Innovations, type 500 door vriend en vijand als een van de fraaist klinkende penthode buizenversterkers beschouwd. Om over de toenmalig ontworpen triode versterkers van Audio Innovations (type First & Second) nog maar te zwijgen. Tot op de dag van vandaag genieten vele muziek liefhebbers van deze "bejaarde" versterkers die bij ons regelmatig worden aangeboden voor reparatie of modificatie.

Gezien de leeftijd van sommige Audio Innovations versterkers is een check-up dan ook een verstandige en betaalbare keuze. Zo'n check-up doet De Jong Systems regelmatig bij Audio Innovations producten in opdracht van de klant. Tevens kennen we enkele modificaties die duidelijk een klankverbetering laten horen. De separate Border Patrol buizen voeding is daar een goed voorbeeld van.

Ook hebben we de ervaring om bij buizen het "koren van het kaf" te kunnen scheiden. Een aantal (dus niet alle) N.O.S. (New Old Stock) buizen die in de jaren 40 t/m 70 gefabriceerd werden door merken als o.a. General Electric, Mullard, Telefunken, enzovoorts blijken superieur te klinken tegenover hun broertjes van tegenwoordig.

U zult merken dat uw versterker na een check-up / modificatie nog muzikaler klinkt dan hij al deed. Bovendien kan de versterker weer jaren mee en heeft u geld bespaard. Een vergelijkbare versterker nieuw kopen kost u handen vol met geld en waarom iets vervangen als u al iets goeds heeft staan. 

Mocht u een Audio Innovations versterker bezitten, vraag ons dan eens naar de mogelijkheden of klik eens op Positive Feedback in het menu. Hier leest u reacties van een aantal klanten die hun Audio Innovations hebben laten modificeren. 

Naast modificaties repareren we ook. Ook het ombouwen van de First en Second versterkers naar UX4 buisvoeten (4 pins) is mogelijk zodat echte 2A3 buizen kunnen worden ingezet.ShopFactory (TM). Click Here.